Meer dan een school

Door ons team wordt er hard gewerkt aan het voortzetten van de breed gedragen visie. De inzet van o.a. Beweegwijs en Human Design is ingebed in onze organisatie.

Lees verder
Sluiten

Meer dan een school

Door ons team wordt er hard gewerkt aan het voortzetten van de breed gedragen visie. Het werken met hoofd, hart en handen staat bij ons centraal.  

Praktische vaardigheden.

Op de Vlindertuin worden er gedurende het hele schooljaar techniek- en kooklessen gegeven. In één lokaal kan er gewerkt worden aan zowel techniek, maar ook aan koken. Op een speelse manier maken kinderen kennis met praktische vaardigheden. De technieklessen worden gegeven door een vakleerkracht die één keer in de week aanwezig is. Deze leerkracht werkt aan werkstukken met verschillende materialen. Deze werkstukken sluiten aan bij de thema’s in de klas en/of de feestdagen. Er is een opbouw in het gebruik van materiaal en gereedschap. De kooklessen worden gegeven door de leerkrachten zelf in samenwerking met onze onderwijsassistent. In deze lessen maken de kinderen zelf verschillende gerechten

Human Design.

Een kind heeft ieder zijn of haar eigen talenten, maar ook valkuilen. Middels het Human Design wordt dit inzichtelijk gemaakt. Binnen ons onderwijs is het belangrijk om juist deze talenten van de kinderen    inzichtelijk te maken en hen te leren omgaan met eventuele valkuilen

Beweegwijs.

Beweegwijs staat voor meer beweging, structuur en leren vanuit een beweging op het schoolplein. Op verschillende manieren maken onze kinderen kennis met verschillende spelniveaus. Dit gebeurt onder
begeleiding van junior  coaches in samenwerking met de oudste leerlingen bij ons op school. Kinderen leren zo van en met elkaar

Dieren in de school

Op de Vlindertuin zijn huisdieren te vinden. Ze staan op een centrale plek binnen de school. Wij hebben een agaatslak, 2 goudhamsters, gerbils en een dwerghamster. Ons onderwijs wordt verrijkt door onze dieren. Naast dat ze veel sfeer brengen, leren de kinderen dat er met elk dier verschillend omgegaan moet worden en leren ze zelf verantwoordelijk te zijn voor het verzorgen en verschonen van de dieren.

Gym & Gezondheid

De kinderen krijgen bij ons op school minimaal 2 lessen per week les van een vakleerkracht gym. Naast deze gymlessen spelen de kinderen bij ons minimaal twee keer op een dag buiten met elkaar. Beweging is namelijk ontzettend belangrijk voor de gezondheid voor het kind. In de pauze momenten hebben wij daarom een voorkeur om water en fruit mee te nemen naar school. 

Voor- en naschoolse opvang

De voor- en naschoolse opvang wordt verzorgd door (K)individu. De aandacht voor het individuele kind staat bij (K)individu centraal.

Naschoolse activiteiten

In samenwerking met Alkmaar Sport kunnen de kinderen na schooltijd, soms tegen een kleine vergoeding, meedoen aan verschillende activiteiten. Dit zijn bijvoorbeeld creatieve of sportieve activiteiten.